Požehnanie Kristovou krvou

Milí kresťania i všetci ľudia dobrej vôle,

pozývam vás všetkých k vnútornej účasti na udalosti požehnania mocnou relikviou Kristovej krvi. Ježiš ju za nás vylial na kríži za naše hriechy a ich následky. Nákaza, ktorá nás v týchto dňoch zasahuje v stále väčšej miere je varovaním i výzvou k obráteniu. Chceme prosiť o Božie zmilovanie, ale i o navrátenie sa ku kresťanskému životu. Je mojou i našou povinnosťou prispieť do tohto zápasu pokornou, ale i kajúcnou modlitbou za všetky naše zlyhania, nevďačnosť, za všetky hriechy proti životu. Za všetky zlyhania manželstiev, rodín, verejných činiteľov i duchovenstva. Za všetky amorálne zlyhania nás ľudí, niekedy až za zvrátené zmýšľanie. Nechcem ísť do ďalších temných stránok nášho života, ale len v kajúcnosti prosím Pána o milosrdenstvo voči nám hriešnym. 

Pane, odvráť od nás túto ničivú silu. Nemám odvahu sľúbiť, že náš život sa zmení k lepšiemu. Obávam sa, že je hlboko vzdialený od skutočnej kajúcnosti.

Napriek tomu sa odvažujem prosiť, zmiluj sa nad nami a chráň nás svojou presvätou krvou, ktorú si vylial za nás. S pokorou prosím so všetkými veriacimi, modliacimi a kajúcimi ľuďmi, ochráň nás od týchto chorobných rán s nádejou, že sa zmeníme viac na Tvoj obraz. Prosíme o to spoločne na mocný príhovor Božej matky.

Požehnanie by sa malo uskutočniť letecky na všetky svetové strany našej krajiny v nedeľu Krstu Krista Pána popoludní.

                                                                                      Peter Brodek